tot 40% koritng uitverkoop! * opheffingsuitverkoop

Epoxy Tafel Acacia Hout

Epoxy Tafel Acacia Hout

Epoxy Tafel Acacia Hout

Epoxy tafels van epoxy-riviertafel.nl zijn allen van acacia hout gemaakt. In deze blog willen we u graag uitleggen wat de eigenschappen zijn van het acacia hout. Ook leggen we hier in uit wat de voordelen zijn van Acacia hout in onze epoxy tafels.

De volgende vragen zullen we voor u beantwoorden.

  1. Wat is acacia hout? En wat zijn de eigenschappen van acacia hout?
  2. Wat zijn de  voordelen van acaciahout en epoxy tafels?
  3. Waar komt acacia hout vandaan?
  4. Is acaciahout duurzaam?
  5. Wat is de prijs van Epoxy Tafel Acacia Hout?

Wat is acaciahout en wat zijn de eigenschappen?

Acacia hout is een loofhoutsoort afkomstig van eco plantages. De belangrijkste kenmerken van het acacia hout is de prachtige nerfstructuur. Hier zit namelijk een kleurschakeling in en een fijne nerf. Het is als het ware een vlamtekening die u terug ziet in de boom. De nerven, en de kleurschakelingen en patronen kunt u zien als de littekens van de boom. Hierdoor heeft het mooie eigenschappen voor in een tafel. Van nature heeft de acaciaboom een rode gloed in het hout zitten. Zonder onderhoud en bescherming van het hout zal deze door uv straling in de loop van de tijd veranderen naar een meer lichtere en warmere kleur. De tafels van epoxy-riviertafel zijn volledig beschermt met een UV coating zodat de rode gloed van de tafels mooi blijft.

Een Acacia boom is een hardhouten boom. Een andere belangrijke eigenschap is dat het hout zeer sterk is en lang meegaat. Doordat ons hout al vaak 3 jaar of meer is gedroogd kan het hout niet meer uitzetten en blijft de structuur en de vorm mooi.

Acaciahout is wel een dure houtsoort, dit komt omdat de acaciaboom niet snel groeit. Hierdoor is het lastig om hier mooie planken uit te halen. Wij hebben er toch voor gekozen om te werken met deze houtsoort, simpelweg omdat dit het mooiste resultaat geeft.

Wat zijn de  voordelen van acaciahout en Epoxy Tafel Acacia Hout?

Zoals hierboven al is benoemd zijn de belangrijkste voordelen van een Epoxy tafel van acacia de structuur van de tafel. Door de vele kleurwisselingen, vlamtekeningen en fijn nerven van de boom komt dit heel mooi over in een epoxy tafel.  Van de Acaciaboom zijn er vele verschillende, in Nederland kennen we ook Acaciabomen. Deze ziet u echter niet regelmatig. De meeste Acacia bomen staan in Australië, Oost Europa en Azië. Onze bomen komen uit Azië en Europa, de bomen groeien op eco plantages. De reden waarom de bomen hier het mooist zijn is dat ze vaak sneller groeien als in ander landen. Hierdoor is het ook makkelijker om hier planken voor te maken die bedoeld zijn voor Epoxy tafels. Onderstaand ziet u een voorbeeld van een Acacia Boom

Acacia-boom-epoxy-tafel
Acacia boom epoxy tafel

Waar komt Acacia hout vandaan?

Zoals bovenstaand al vermeld groeit de boom vrijwel in heel de wereld. De boom kent zijn origine in Australië. In de 18e eeuw is de transitie van de boom begonnen wereldwijd. Waardoor deze ook veel werd gepland in Azië, Europa en later in de 19e eeuw ook in de Verenigde Staten. Epoxy riviertafel haalt het hout uit Oost Europa of uit Azië.

Is Epoxy Tafel Acacia Hout duurzaam?

Acacia hout is zeker een duurzame boom. We halen onze tafelplanken ook alleen van eco vriendelijke plantages. Het hout van de acacia boom heeft de hardheidklasse 1. Dit wil zeggen dat het vergelijkbaar is met tropisch hardhout. Doordat het dezelfde hardheidsklasse is, is het een perfecte vervanger van tropisch hout. Hierdoor worden er ook minder regenwouden gekapt en kunnen we overschakelen naar duurzamer hout. De tweede reden waarom Acacia hout in de epoxy tafels duurzaam is, is dat het ook uit Europa komt. Wat je vaak ziet bij dure hardhout tafels is dat het uit landen zoals Indonesië komt. Dit zijn vaak de tropische bomen waardoor er grote delen van het tropisch regenwoud worden gekapt. Hier willen wij niet aan meewerken en daarom halen we ons hout uit enkel eco vriendelijke plantages uit Europa en Azië.

Wat is de prijs van een acacia hout tafel.

Zoals we eerder hebben besproken is Acaciahout van nature een dure houtsoort. Dit komt doordat planken schaars zijn en dat het hout de juiste kwaliteiten heeft voor meubels. Ook de hardheidsklasse van het hout bepaald de waarde van het hout.

Wij van epoxy-riviertafel.nl willen de tafels scherp aanbieden en de epoxy tafels ook betaalbaar maken voor de midden en lage klasse. Normale prijzen van Acaciahout epoxy tafels liggen al snel boven de 1300 per strekkende meter voor een eettafel. Voor een tafel van 2,10 meter lang en 90 cm breedte bent u bij andere aanbieders al snel 2600 euro of meer kwijt. Doordat we de kosten laag kunnen houden en groot produceren kunnen we de tafels aanbieden in deze maten rond de 1700 euro.

Epoxy tafel kopen?

Bekijk onderstaand wat producten die we aanbieden, zoals u ziet hebben we verschillende stijlen van epoxy tafels. We gebruiken ook verschillende kleuren epoxy om een zon mooi mogelijk effect te creëren. Een kleine epoxy tafel koop u al vanaf 1100 euro. Dat is inclusief stalen onderstel dat is gepoadercoat in het mat of hoogglans zwart met een afgewerkte tafel. Dat wil zeggen, er is een UV coating op aangebracht, het hout is lang gedroogd en de epoxy die we gebruiken is A+ kwaliteit.

Share this post

You've just added this product to the cart: